FAQ

  • Kom je ergens niet helemaal uit? Laat het ons weten. We beantwoorden je vragen graag. 

    De antwoorden op veelgestelde vragen hebben we alvast voor je op een rij gezet. Hoef je die niet meer zelf te zoeken.

Over de schommel

Waar is de schommel gemaakt?

  • De houten zitting is gemaakt van gerecycled hout van oude schepen. Het hout heet ‘Radiata Pine’.Dit is een snelgroeiende soort naaldhout. Overigens komt ons hout niet uit Zuid-Amerika of Australië, maar van een scheepswerf uit het Zuid-Hollandse Ter Aar. We recyclen namelijk gebruikt schepenhout om zo mooie duurzame schommels te maken.
  • De verstelbeugel is gemaakt van geborsteld RVS.
  • De ringen aan de schommel zijn gemaakt van RVS.
  • Het schommeltouw is gemaakt van 3-strengs geslagen polypropyleen

Is de schommel voor iedereen geschikt?

De schommel is speciaal gemaakt voor volwassenen en tieners. Laat kinderen onder de 10 jaar de schommel alleen gebruiken onder toezicht van een volwassene.

Is de schommel veilig voor kinderen?

De schommel is alleen geschikt voor kinderen onder toezicht van een volwassene.

Hoeveel gewicht kan de schommel dragen?

De schommel kan zowel kinderen als de meeste volwassenen dragen. Bij normaal gebruik kan de schommel 120 kg houden. Het daadwerkelijke draaggewicht is afhankelijk van de bevestiging aan het plafond. De juiste plafondhaken in het plafond zijn dan ook essentieel. Vraag advies bij je lokale bouwmarkt of aan een vakman, zodat je zeker weet dat je met de juiste haken thuiskomt.

Over het ophangen

Hoe hang je de schommel op?

Je hoeft hier geen ervaren klusser voor te zijn. Gelukkig! Het enige dat je hoeft te doen, is twee schommelhaken aan het plafond monteren. Koop hiervoor zelf bij de bouwmarkt passende plafondhaken. Het hangt van het plafondmateriaal (hout, steen of beton) af welke plafondhaken je nodig hebt. Let erop dat je haken koopt die geschikt zijn voor jouw plafond en die een schommel + persoon kunnen dragen. Vraag hierover advies bij je lokale bouwmarkt of bij een professional.

Kan de schommel ook buiten hangen?

Ja, dat kan! Onze schommels zijn geschikt voor binnen én buiten.

Kleine tip: als je de schommel buiten ophangt, adviseren we je om de houten zitting minimaal 1x per jaar te behandelen met wax of beits. Wil je dat de schommel langer meegaat en mooi blijft? Haal hem dan in de winter naar binnen. 

Is de hoogte van de schommel te verstellen?

Zeker, je kunt zelf de zithoogte bepalen met de verstelbeugel op de schommel. Onze schommels zijn geschikt voor plafonds tot ongeveer 2,85 meter hoog. 

Heb jij een hoger plafond? Mail ons dan via info@feetofftheground.nl? Dan kunnen we misschien een langer schommeltouw voor je maken. 

Mijn plafond is hoger dan 2,85 meter. Kan ik een schommel met langer touw bestellen?

Ja, geen probleem! We maken graag een schommel met langer touw voor je tegen een kleine meerprijs. Neem daarvoor contact met ons op via info@feetofftheground.nl. Geef de hoogte van je plafond of de gewenste lengte van de touwen door. Dan sturen we je een aparte prijsopgave. Houd bij maatwerkschommels rekening met een iets langere levertijd.

Kan ieder plafond een schommel houden?

In principe kan de schommel hangen aan elk betonnen plafond of aan elke stevige houten balk. Heb je een gipsplafond? Dan kun je daar beter geen schommel aan ophangen.

Let op: vraag altijd bij je lokale bouwmarkt of aan een vakprofessional om advies voordat je een schommel ophangt. Zo weet je zeker dat jouw plafond de schommel kan dragen. Zorg er ook voor dat je de juiste plafondhaken koopt. 

Over het onderhoud

Hoe moet ik de schommel onderhouden?

Heb je de schommel binnen hangen? Dan adviseren we je bij normaal gebruik om de schommel 1x per jaar te waxen. Daarmee geef je de schommelzitting een beschermlaag tegen vuil, vet en vocht.

Als de schommel buiten hangt, adviseren we je om de houten zitting minimaal 1x per jaar te behandelen met wax of beits. Schuur de zitting voor het waxen of beitsen eerst licht op. Haal daarnaast de schommel het liefst ’s winters binnen. Dan blijft de zitting langer mooi.

Moet je de zitting na ontvangst zelf beitsen of lakken?

Nee, dat hebben wij al voor je gedaan. We hebben de zitting gewaxt voordat we je de schommel toesturen. Je kunt de schommel dus direct ophangen. Wel raden we je aan om de schommel bij binnengebruik 1x per jaar te waxen en bij buitengebruik 1x per jaar te beitsen of waxen. 

Wat is de levensduur van de schommel?

Bij normaal gebruik en goed onderhoud gaan de schommels binnen minimaal 7 jaar mee. Schommels die een deel van het jaar buiten hangen, gaan minimaal 4 jaar mee. Haal buitenschommels het liefst ’s winters naar binnen, zodat ze langer mooi blijven.

Over verzenden & retourneren

Wat zijn de verzendkosten voor een schommel?

We versturen de schommel via DHL en rekenen de DHL-tarieven voor verzending. Je betaalt voor de verzending van één schommel standaard € 5,95 verzendkosten. 

Binnen hoeveel dagen kan ik de schommel verwachten?

Na het plaatsen van je bestelling hoef je niet lang te wachten. Binnen 5 werkdagen doen we je schommel op de post. Je krijgt daar natuurlijk een verzendbevestiging van per e-mail. 

Kan ik de schommel retourneren?

Ja, je hebt altijd 14 dagen garantie. Wil je de schommel na ontvangst toch terugsturen? Doe dit dan binnen 14 dagen met de pakbon erbij. Dit kan alleen als de schommel nog in perfecte staat is. Dan krijg je na ontvangst van de schommel het aankoopbedrag binnen 5 dagen teruggestort op je rekening. Lees meer over de voorwaarden voor retourneren op onze infopagina.

Overig

Kan ik een kleedje op de schommel leggen?

Tuurlijk! Als je niet op de schommel schommelt, kun je voor de sier een mooi kleedje of een schapenvacht op de zitting leggen. Haal het kleedje er wel af als iemand gaat schommelen om uitglijgevaar te voorkomen.

Kun je ook met z’n tweeën schommelen?

Dat kan (en is gezellig). Maar kijk wel uit dat het niet gevaarlijk wordt. We raden aan om kinderen onder 10 jaar alleen onder toezicht van een volwassene te laten schommelen. #bettersafethansorry