Feet off the ground:

Jouw stijlvolle schommel in huis

Kriebels in je buik, je voeten van de grond en de wind door je haren. Ken je dat gevoel nog van toen je als kind in de speeltuin schommelde? Dat speelse van toen kun je met onze schommel voor in huis (én in de tuin) elke dag ervaren. Of je nu 8 of 88 jaar bent – schommelen is voor alle leeftijden met onze schommel voor kinderen én volwassenen.

Wij kunnen zelf niet meer zonder, en misschien jij straks ook niet. Want wees gewaarschuwd: schommelen is verslavend. 

Er waren eens… twee schommels onder de Italiaanse zon

Die schommel in ons huis kwam niet uit het niets. Het begon allemaal onder de Italiaanse zon. Daar in de fleurige tuin, onder de veranda. Naast de eettafel hingen twee schommels. Vast bedoeld voor de kinderen. Maar we merkten dat zowel wij – Eelco en Elise – als onze twee dochters er graag op zaten. Om in een andere setting met elkaar te kletsen, om zachtjes heen en weer te slingeren en om te ontspannen na een dag vol avonturen (en pizza en pasta).

Eenmaal terug thuis wilden we dat ontspannen gevoel van onder die Italiaanse veranda vasthouden. Daar bedachten we iets op: een schommel voor in huis. Zodat je altijd kunt schommelen, weer of geen weer. En zodat je iets unieks in je interieur hebt: een zitmeubel, maar dan speelser. 

De schommelmakers

Wij zijn Eelco en Elise. Samen maken we de schommels van Feet off the ground met de hand. Eelco is salesmanager én handig met hout, Elise is grafisch vormgever en interieurliefhebber. Met twee banen en een druk gezin met twee jonge kinderen, voelden we net als iedereen de behoefte om soms los te komen van ons drukke bestaan. Wat in Italië kan, moet hier toch ook kunnen!

Online konden we niet de schommel vinden die we zochten. De meeste schommels zijn voor kinderbillen gemaakt. Totdat Eelco bedacht om zelf een schommel voor in huis te maken. Eentje die stevig genoeg is om volwassen billen te houden. Die matcht met je interieur. En die stijlvol genoeg is om een prominente plek in huis te geven. 

Schommels in huis voor volwassen billen

Schommels associëren we al snel met kinderen. Maar waarom zou spelen en zwieren alleen kunnen zolang je op de basisschool zit? In ons drukke bestaan kunnen we ook als volwassenen heel goed wat vrijheid en ontspanning gebruiken tussen de to-do-lists en belangrijke afspraken door. 

Toen onze schommel eenmaal midden in de kamer hing, kwamen er al snel positieve reacties vanuit alle kanten. Iedereen die langskwam – jong en oud – zei er wel wat over of wilde even schommelen. Al snel waren we “de mensen met de schommel thuis”. 

“Waar hebben jullie die gekocht?”, klonk het vaak uit de mond van ouders na een speelafspraak of als vrienden of familie op bezoek kwamen. Uit die enthousiaste reacties ontstond Feet off the ground. Via onze webshop willen nog veel meer mensen laten ervaren hoe fantastisch het is om ook als volwassene volop te zwieren. 

Bestel jouw eigen schommel

"Elke schommel heeft een eigen verhaal. En biedt jou de kans om heel veel mooie nieuwe verhalen op te beleven."

Wij gunnen iedereen zwierplezier

Een schommel is een aanvulling op je interieur. Nu onze eigen schommel hangt, merken we wat schommelen met je doet. Je haalt buiten naar binnen. En je haalt het kind in je naar boven. Het biedt ontspanning tijdens gesprekken en rust als je omkomt in het werk. En zo’n schommel werkt aanstekelijk voor bezoek, of je nu 8 of 88 bent (ook Elises 85-jarige oom schommelt nog graag!). Wie wil er nu niet met zijn voeten van de vloer? Dat gunnen wij iedereen.

Handwerk van hout

Alle schommels zijn met de hand door ons gemaakt. Iedere schommel is uniek, omdat de schommelzitting is gemaakt van duurzaam gerecycled hout van oude schepen. Het is hout dat is doorleefd. Met een reliëf, soms een buts of een unieke knoest. Zo maken we van elke schommel een schommel met een verhaal. Eentje waarop jij en je gezin jullie eigen verhalen kunnen maken. 

We zagen zelf elke schommelzitting op maat, schuren die, waxen het hout en maken zo jouw unieke schommel. Een ervaren touwensplitter maakt er vervolgens het touw aan vast, zodat de schommel met gemak 120 kilo kan houden. Zo heb jij je eigen stevige en stijlvolle schommel voor in huis (of voor in de tuin).